Hoe staan de ingrediënten vermeld op het label? 
Cosmetische producten moeten hun ingredienten altijd in INCI vermelden. INCI staat voor de internationale naamgeving voor cosmetische ingredienten. In het geval van verzeepte olijfolie is de naam Sodium Olivate. Ook zijn wij verplicht alle allergenen uit de etherische olie te vermelden. Deze zijn met een * sterretje aangegeven op het label. 

 

Is jullie zeep veilig?
Uiteraard! Onze zepen zijn in laboratoria dierproefvrij getest op veiligheid. Wij beschikken over veiligheidsrapporten voor al onze producten. Zonder deze rapporten mogen cosmetische producten namelijk niet verkocht worden. Helaas zijn er veel bedrijfjes die hun producten aanbieden zonder deze rapporten. Wij zijn er trots op dat we ons aan de wet houden en jullie een veilig, natuurproduct aan kunnen bieden. Twijfel je aan onze oprechtheid? We sturen je met alle liefde onze veiligheidsrapporten toe, uiteraard wel enkel het deel waarin onze fijne recepten niet vermeld staan.

 

Ik heb deze zeep eerder besteld, waarom ziet hij er anders uit?

Vanwege de aard van de natuurlijke ingrediënten zijn producten onderhevig aan kleine variaties van een batch naar de andere. Verschillende andere factoren kunnen de zeep beïnvloeden, zoals leeftijd en bewaarcondities. Etherische oliën zijn vluchtige oliën en verspreiden zich snel in de lucht, ze fixeren niet gemakkelijk in koude proceszeep. We doen ons best om uitgebalanceerde melanges te creëren om het aroma te verankeren. Een goede opslag helpt uw ​​geur te beschermen, houdt alle zepen buiten direct zonlicht en extreme temperaturen.

 

Hoe lang is jullie zeep houdbaar?
Natuurlijke en plantaardige zepen zijn in theorie tot in het oneindige houdbaar. Onze zepen zijn net zoals goede wijn of kaas, hoe langer ze hebben kunnen rusten hoe fijner ze zijn voor je huid. Maar omdat wij altijd meer olien gebruiken dan noodzakelijk, is er altijd een deel olie wat niet helemaal verzeept. Hierop baseren wij (nou ja, onze cosmetisch chemicus eigenlijk) de houdbaarheid van onze zeep. Onze zepen zijn na openen 6 tot 12 maanden houdbaar. Zie je echter gele of oranje stippen verschijnen op je zeep die zacht aanvoelen en een beetje gek ruiken? Dat zijn de onverzeepte olien die niet meer goed zijn. Zie je gele of oranje stippen die geen gekke geur hebben? Dan kun je de zeep gerust gebruiken, maar zorg wel dat deze redelijk snel opgaat.


Aarzel niet om me een bericht te sturen op annelise@goldbugnaturals.nl als u nog vragen heeft die hier niet worden behandeld.